понеделник, 16 ноември 2009 г.

Наръчник - как се играе физическо?

Физическото възпитание (или съкратено ФВС) се определя като един от любимите предмети на българския ученик. Най-често като предпочитание е преди всички разказвателни предмети, дори музиката и изобразителното. Ако толкова се питате защо е така, продължете да четете и ще вникнете напълно в причините. 


Първото нещо, на което могат да ви изпитат по физическо е тичане. Ако не ви изпитват, то ще е просто за загрявка. Но го има и в двата случая. Та ако ви изпитват важат следните правила:
1. Отидете без екип, ако не искате да се мъчите.
2. Ако съвсем случайно имате екип, гледайте той да пада, та да имате оправдание за бавното тичане.
3. Ако пък екипът ви е с ластик, загрейте 10 минути седене прави, за да ви се раздвижи кръвта.
4. След това започнете да ходите (и това се брои за тичане, само че с по-малко физическо усилие).
5. Първата обиколка е с бавно ходене, а следващите с още по-бавно (защото се изморявате все пак).
6. Ако госпожата ви е нервозно прасе и носи очила, затичайте се малко към края, та да не може нищо да ви каже (защото тя точно това прави).
7. Ако тичате на 50 метра и сте със по-горе описаната госпожа, за да изкарате 6 накарайте някой да ви ритне, за да стигнете по-бързо (а ако учителката ви мрази, накарайте нея, така ще е по-спокойна до края на часа. Все пак си е изкарала нервите на ваш... гръб) .
8. Задължителни са паданията към края на 50-те метра!
Вече сте преминали през първата част от часа по физическо. Следващата част е скачането. Минимума е 1.80 за момичета и 2.50 за момчета. Ето някои съвети.
1. По някое странно правило, по-високите момичета скачат по-малко от по-ниските. Ако искате по-висока оценка… Отрежете си част от краката…
2. За да е пълен сеира, може да навиете госпожата си да скача (ако е дебела, още по-добре).
4. За да има по-добра аеродинамика при скачането елате с възможно по-широки панталони и ластик (не е задължително да е екип, трябва да е като парашут.).
5. Отново е почти задължително да паднете, първо защото тебешира се изтрива, второ защото кьоравата ви (евентуално!) госпожа може да зачете по-висок резултат.
Вече сте минали през почти най-неизтощителната част от часа. Предстои ви спорт по избор. Вариантите са: федербал, волейбол, футбол или за по-активните – спортно седене на пейка. Ако играете волейбол по-добре е да е на закрито, защото вероятността да ударите преподавателката си е най-голяма. Също така можете да осакатите някой неприятен член на класа ви. Ако играете федербал можете да си вземете скъсани хилки (те повечето са такива), за да се оправдаете, че не можете да играете. Ако седите пък на пейка, важното е да е забавно. Ако играете футбол важат следните правила:
1. Разделяте се на два отбора: слаби и още по-слаби
2. Избирате възможно най-кекавите вратари (че как ще вкарвате голове? Вие сте изморени!)
3. Задължителни са споровете по време на играта със съотборниците. Ако няма интрига, няма и нерви. Най-често засягана тема „Абе ти тъп ли си или така ми се струва?“. Винаги трябва да има виновен.

4. Екипа ви трябва да е в ярки цветове, за да ви виждат и различават съотборниците ви.
5. За да се докажете като добър играч може да правите пируети или да подскачате като великденски заек, докато се мешате за топка.
6. Когато вкарате гол, врещите като съдрани.
7. Футболиста без да падне не е футболист! Поне 2-3 пъти трябва да се излюскате и да паднете.
8. Задължително е да се силите в топката и да карате хората от другия отбор да я гонят из целия двор.
9. Ако сте сакат сте перфектен за играч на футбол в час по физическо!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар